24 Mayıs 2019, 17:10 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | oklava baklavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Oklava baklavası tarifi için malzemeler 5.5 su bardağı un 1 çay bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limonun suyu 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi 300 g tereyağı 1/2 çay bardağı zeytinyağı Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 6 su bardağı su Hamurları açmak için; 3 su bardağı nişasta Oklava baklavası Nasıl Yapılır Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan 12 adet beze çıkartın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Üzerine nişasta serperek tek tek ince açın ve aralarına ceviz serperek hamurları hazırlayın. Açtığınız hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın kenarından başlayarak oklavaya sarıp her iki ucundan tutup ortaya doğru sıkıştırın. Ardından hamurun içinden oklavayı çıkartın. Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin ve bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin. Eritilmiş tereyağını hamurun üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis yapın. alıntı | |
|
Etiketler |
mantı, oklava, tatli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Oklava İşi Örgü Şal ve Eldiven | Ebru | El Sanatları | 0 | 12 Nisan 2016 18:33 |
Kaymakam polisin kafasında oklava mı kırdı? | Seth | Haber Arşivi | 0 | 29 Temmuz 2015 10:59 |
Ev Baklavası | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:01 |
Oklava İşi Örgü Tekniği | Ay | El Sanatları | 1 | 22 Aralık 2010 01:52 |