27 Ocak 2019, 15:07 | #1 | |
Çevrimdışı Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişne Pelteli Muhallebi Malzemeler Pelte İçin: 2 su bardağı vişne 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta Muhallebi için: 4 su bardağı süt 2 yemek kaşı nişasta 3 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya Vişne Pelteli Muhallebi Tarifi Yapılışı Vişneler, su ve şeker ile bir tencerede kaynatılır. Ocaktan alınıp suyu süzülür ve süzülen su tekrar ocağa alınır. Bir tasta nişasta su ile açılır. Kaynamakta olan vişne suyuna eklenir. Sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir. Soğuyup kalıplanmadan taslara eşit olarak bölüştürülür. Başka bir tencereye muhallebinin tüm malzemeleri konulur ve iyice çırptıktan sonra ocağa alınır. Muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Daha sonra pelte dökülmüş taslara bölüştürülür. 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir. Bu şekilde de olur, servis etmeden önce benim gibi ters de çevirebilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________ ''Zamanın Eli Değdi Bize Artık Aynı Değiliz İkimiz de'' Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
tatlılar, vişne, yemek tarifleri, yeni lezzetler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Portakal Pelteli Muhallebi | Sanem | Tatlılar | 1 | 08 Kasım 2018 15:36 |
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi | Elysian | Tatlılar | 0 | 24 Haziran 2014 10:13 |
Portakal Pelteli Panna Cotta | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:14 |
Vişne Kompostosu | Burce | İçkiler İçecekler | 0 | 23 Mart 2012 02:46 |
Vişne - Vişne Nedir - Vişne Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:27 |