01 Mayıs 2018, 23:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etimek Tatlısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 12 adet tuzsuz etimek Serbeti için: 1,5 su bardagi seker 2 su bardagi su Muhallebisi için: 1 litre süt 6 yemek kasigi seker 1 paket vanilya 1 yemek kasigi tereyag 6 yemek kasigi un 2 yemek kasigi misir nisastasi Üzeri için: 1 paket krem santi 1 su bardagi süt (200ml) Ceviz ya da Antep fistigi Yapilisi: 2 su bardagi sicak su ile 1,5 su bardagi sekeri minik bir tencereye alarak kaynattim. Kaynamaya basladiktan 5-6 dk. sonra altini kapatarak. Serbeti 10 dk kadar beklettim. Eger serbeti karamelize edilmis istiyorsaniz önce sekeri tencerede kavurun videoda anlatildigi gibi üzerine su ekleyerek serbeti hazirlayabilirsiniz. Bu arada da genisçe bir borcama 12 tane etimegi güzelce siraladim. Kepçe yardimi ile serbeti etimeklerin her yerine gelecek sekilde dagittim. Etimekler islanirken hemen muhallebiyi hazirlamaya basladim. Tarifin aslinda malzemeler 750ml süte göre verilmisti ama ben tepsim genis oldugu için 1 litre süt ile hazirladim. Eger sizde küçük bir tepsiye yapiyorsaniz etimek sayisina göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyag hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çirptiktan sonra kaynayana kadar karistirarak muhallebiyi hazirladim. Kaynamaya basladiktan sonra vanilya ve tereyagi ilave ederek 2-3 dk kadar daha karistirdim ve ocagi kapattim. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim. Krem santiyi tatlinin üzerine dökmeden önce iyice sogumasi için tatliyi beklemeye aldim. Eger muhallebinin sogumasini beklemezseniz krem santi eriyerek kötü bir görüntü olusturur bu nedenle sogudugundan emin olmadan krem santiyi eklemeyin. Soguyan tatlinin üzerine 1 su bardagi süt ile hazirladigim krem santiyi hazirlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabina kaldirdim. Bu tatliyi bir gün buzdolabindan beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize basli olarak ceviz ya da antep fistigi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
Etiketler |
etimektatlısı, tatlı, yemektarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etimek Tatlısı | Lilith | İF'den Özgün Tarifler | 0 | 21 Eylül 2014 15:50 |
Muhallebili Etimek Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:44 |
Diyet Etimek Tatlısı | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 19 Kasım 2012 14:40 |
Diyet Etimek Tatlısı | Ay | Pastalar | 5 | 02 Ekim 2010 18:16 |
Etimek Tatlısı | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:59 |