Elmalı Samsa Malzemeleri 4 adet milföy hamuru
Un – hamurun yapışmaması için
İç harcı için Malzemeler 2 adet elma – rende
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz badem
Şerbeti için Malzemeler 1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
2-3 limon damlası
Üzeri için Malzemeler 1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su
Süslemek için Malzemeler File badem
Bir sos tenceresine su ve şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağını eritin ardından esmer şeker, elma, galeta unu, tarçın, toz badem ilave edip soteleyin ve kenara alın. Tezgahınızı çok hafif unlayın ve milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde iki sıra halinde dizin (büyük bir dikdörtgen elde etmelisiniz). Merdane yardımıyla parçalar iyice birleşip bütün bir hamur olana kadar inceltin. Bıçakla kenarları düzelterek dikdörtgen bir hamur elde edin. Elmalı harcı hamurun üzerine iyice yayın ve yarısına kadar rulo yapın. İlk ruloyu tamamlayınca bıçakla kesin ve kalan yarısıyla bir rulo daha yapın. Ruloları 2 şer parmak kalınlığında kesip fırın kabına yerleştirin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve suyu iyice çırpıp tatlının üzerine fırçayla sürün 180 derece önceden ısıtılmış firında 25 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika dinlendirin, şerbetini verin file bademle süsleyin.
__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.