29 Mart 2016, 18:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | 4 Baharatlı Armut Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler • 3 adet armut • 400 ml elma suyu • 3-4 yemek kaşığı toz şeker • 1 adet portakal • 1 adet çubuk vanilya • 2-3 adet yıldız anason • 2-3 adet çubuk tarçın • 4-5 adet karanfil Hazırlanışı Armutların kabuklarını soyun ama sapları kalsın. Altlarını da düz durabilecekleri şekilde kesin. Portakalın kabuğunu ince şeritler halinde rendeleyin. Elma suyunu tencereye koyun. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesin. Şeker, portakal kabukları, çubuk vanilya, yıldız anason, çubuk tarçın ve karanfil tanelerini ekleyin. Şeker eriyince armutları tencereye koyun. Sertliklerine göre 12-15 dakika arasında pişirin. Armutlar çatal ucu girecek kadar pişirilmeli, aşırı yumuşak olmamalı. Armutlar pişince tencereden alın. Sos koyulaşıp yarı yarıya suyunu çekene kadar ateşte bırakın. Armutların üzerine de sosu gezdirin ve baharatlarla beraber servis edin. Dilerseniz vanilyalı dondurma veya soğuk kremayla da sunabilirsiniz.
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış.. Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
4 baharatli armut tatlisi tarifi, armut tatlisi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:51 |
Armut kompostosu | Burce | İçkiler İçecekler | 0 | 23 Mart 2012 02:46 |
1,5 kiloluk dev armut! | pyracantha | Esrarengiz Olaylar | 1 | 02 Kasım 2010 09:27 |
Şantili Armut Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:11 |