07 Şubat 2015, 21:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ağzı Açık Tatlı 250 gr margarin 1 kase ceviz 1 adet yumurta 1 kaşık yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat Şerbeti: 3 bardak şeker 3 bardak su 250 gram margarin eritilip soğutulur. Soğuyan yağa 1 yumurta kırılır ve bir tatlı kaşığı yoğurt eklenip çırpılır karışımın üzerine aldığı kadar un ve karbonat serpilerek yoğurulmaya başlanır kulak memesi kıvamındaki hamur oklavayla açılır açılan hamurdan bardakla yuvarlak parçalar kesilir. Kesilen hamur parçalarının üzerine ceviz parçaları yerleştirilip ağzı açık kalacak şekilde katlanır. İçi cevizli hamurlar fırın tepsisine dizilip pişirilir. Tatlının şerbeti için 3 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır. 3 damla da limon sıkılıp kaynayan şerbet ılık şekilde pişip fırından çıkartılan tatlının üzerine dökülür. | |
|
Etiketler |
acık, ağzı, tatlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ağzı Açık Uyumanın Zararı | PySSyCaT | Ağız ve Diş Sağlığı | 0 | 13 Ocak 2015 21:50 |
Ağzı Açık Poğaça Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 3 | 24 Kasım 2014 11:34 |
Ağzı Açık Böreği | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 04 Ekim 2014 16:53 |
Ağzı Açık Ayran Delisi Atasözünün Anlamı ve Açıklaması | Amelia | Atasözleri ve Deyimler | 0 | 02 Temmuz 2014 17:58 |
Doktorların ağzı bir karış açık kaldı | Lucifer | Haber Arşivi | 0 | 17 Haziran 2010 15:01 |