07 Şubat 2015, 21:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Padişah Sarması 150 gr tereyağı 0,5 paket baklavalık yufka 500 gr ince çekilmiş badem 200 gr kuru incir 200 gr kuru kayısı 3 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağını sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. | |
|
Etiketler |
padişah, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ebegümeci sarması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:46 |
Pırasa sarması | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 09 Kasım 2012 13:49 |
Tavuk Sarması | Liaaa | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Mayıs 2012 02:27 |
Efe Sarması | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:13 |
Karalahana Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 12 Eylül 2009 22:02 |