07 Şubat 2015, 21:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İrmik Sultan Lokması 4 yemek kaşığı margarin 2 çay bardağı irmik 1 ½ su bardağı süt 3 adet yumurta 3 su bardağı şeker 3 ½ su bardağı su 2-3 damla limon suyu Kızartmak için sıvıyağ Margarini tencereye alalım ve üzerine irmiği ilave ederek altın rengini alana kadar kavuralım. Sütünü ilave edelim ve bir iki karıştıralım altını kısarak kapağını kapatalım ve sütünü çekince ateşten alalım. Soğuduktan sonra yumurtaları birer birer kırarak yedirelim. Yağımızı kızdıralım. Kaşık ucu ile irmikten alıp kızdın yağda kızartalım. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine atalım. Şerbetini çektikten sonra üzerini ceviz, kaymak veya istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edebilirisiniz. | |
|
Etiketler |
lokması, sultan, İrmik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çay Lokması | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 05 Haziran 2014 20:49 |
Bitlis lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 10 Kasım 2012 22:55 |
Bayram Lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:00 |
İzmir lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:04 |
Ballı Sultan Lokması Tatlısı | Burce | Tatlılar | 0 | 26 Mayıs 2012 23:49 |