07 Şubat 2015, 21:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Limon ve Bal Soslu Kuru Revani 4 yemek kaşığı bal 40 gr. margarin 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu 150 ml. süt 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı hindistancevizi 50 gr. irmik 2 adet yumurta akı 3 tatlı kaşığı susam 150 gr. un Öncelikle küçük bir tavada, margarin ve 3 yemek kaşığı balı, çok kısık ateşte eritin. Yumurta aklarını, mikser ile cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Toz malzemeleri (un, kabartma tozu, irmik, hindistan cevizi) birlikte bir kaba eleyin ve harmanlayın. Süt ve limon kabuğu rendesini de tüm malzemelere (yumurta akları, margarinli bal ve toz malzemeler) karıştırın ve çok az çırpın. Karışımı, katı yağ ile yağlayıp unladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba dökün. Üzerine susamları serpin. Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında üzeri turuncu bir renk olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Kek pişerken, bir kasede 1 yemek kaşığı bal ile 1 adet limon suyunu birlikte eritin. Kek fırından çıkar çıkmaz, ballı limonlu sosu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
bal, kuru, limon, revani, soslu, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Limon Soslu Yayın Kızartması | Luthien | Deniz Ürünleri | 0 | 06 Ağustos 2014 10:29 |
Limon Soslu Somon Makarna | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Şubat 2013 12:06 |
Limon Soslu Kek | Dilara | Kek Tarifleri | 0 | 26 Ekim 2010 05:12 |
Dereotlu Limon Soslu Burgu Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 15 Şubat 2010 22:37 |