07 Şubat 2015, 21:48 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Elma Çanağında Kadayıf 3 adet elma 120 gr. tel kadayıf 3 çorba kaşığı margarin 1.5 çay bardağı toz şeker 3 çay bardağı su 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın Yarım limon 1 paket labne peyniri 4 çorba kaşığı pudra şekeri 1- Elmalar ikiye bölünür ortaları kabak oyacağı ile çıkarılır. 2- Oyuk elmaların içi limon suyu ile ovulur bir tepsiye ters çevirilerek koyulur. Çıkan parçalar tencereye alınır üzerine su ve şeker ilave edilip kaynatılır. Şurup bir süzgeçten süzülür. Kalan elma içleri, oyuk elmaların tabanına yerleştirilir. 3- Ayrı bir tavada, kurutulmuş tel kadayıf sanayağ ilave edilerek kavurulur. Ceviz içi ve tarçın da ilave edilip karıştırılır. Bu karışıma şurup eklenir ve bir müddet bekletilir. 4- Şurubu emen kadayıflar oyulmuş elmalara pay edilir. Üzeri, labne peyniri-tarçın-pudra şekeri karışımı ile süslenir. | |
|
Etiketler |
çanağında, elma, kadayıf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ekmek Çanağında Kuzu Kebab Tarifi | Cappy | Et Yemekleri | 2 | 26 Kasım 2015 22:36 |
Patates Çanağında Yoğurtlu Pancar Salatası | Lcia | Salatalar Mezeler | 1 | 31 Ağustos 2014 04:41 |
Ekşi Elma (yabani elma) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 02 Eylül 2013 23:42 |
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:29 |
Köfte Çanağında Beşamelli Brokoli | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:49 |