🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
100 gr krema / ½ paket krema
100 gr labne / ½ paket labne
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 avuç fındık
12 adet fındıklı gofret
Süslemek için;
Kiraz ve çikolata
Yapılışı
100 gr yani yarım paket kremayı kabarana kadar El blender’ıyla iyice çırpın. Kremanın iyice kabarması için buzdolabından hemen alıp, soğukken çırpmak önemli. 100 gr, yarım paket labne’yi ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip , çırpmaya devam edin. Böylece içi güzel, havayla dolu bir krema olacak. 2 avuç fındığı havanda dövün, iri parçalar da kalacak şekilde dövün ve yaklaşık 1 avuç fındığı kremaya ekleyin. Geri kalan 1 avuç fındığı da yağını çıkartıp, lezzetini versin diye iyice dövün ve kremaya ekleyip, katlaya katlaya karıştırın. Servis edeceğiniz kaplara elinizle kırdığınız 3’er adet kremalı fındıklı gofret ve üzerine 1 parmak kadar kremadan koyun. Son katman olarak isterseniz reçel koyabilirsiniz ama ben bu tatlı için mevsimi de gelen taze meyvelerden kirazı seçtim. Arzu ederseniz üzerine biraz çikolata rendeleyebilirsiniz, o da çok yakışıyor. Kat kat peynirli pratik tatlınız hazır. Afiyet olsun.