02 Şubat 2015, 13:59 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kat Kat Peynirli Tatlı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
100 gr yani yarım paket kremayı kabarana kadar El blender’ıyla iyice çırpın. Kremanın iyice kabarması için buzdolabından hemen alıp, soğukken çırpmak önemli. 100 gr, yarım paket labne’yi ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip , çırpmaya devam edin. Böylece içi güzel, havayla dolu bir krema olacak. 2 avuç fındığı havanda dövün, iri parçalar da kalacak şekilde dövün ve yaklaşık 1 avuç fındığı kremaya ekleyin. Geri kalan 1 avuç fındığı da yağını çıkartıp, lezzetini versin diye iyice dövün ve kremaya ekleyip, katlaya katlaya karıştırın. Servis edeceğiniz kaplara elinizle kırdığınız 3’er adet kremalı fındıklı gofret ve üzerine 1 parmak kadar kremadan koyun. Son katman olarak isterseniz reçel koyabilirsiniz ama ben bu tatlı için mevsimi de gelen taze meyvelerden kirazı seçtim. Arzu ederseniz üzerine biraz çikolata rendeleyebilirsiniz, o da çok yakışıyor. Kat kat peynirli pratik tatlınız hazır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
kat, peynirli, tarifi, tatlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Peynirli Açma Tarifi | Lcia | Hamur İşleri | 0 | 20 Ocak 2015 18:15 |
Peynirli Krep Tarifi | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 04 Temmuz 2014 09:59 |
Peynirli Bisküvi Tarifi | Zen | Hamur İşleri | 0 | 24 Mayıs 2013 20:27 |
Lor Peynirli Meze Tarifi | AnqeL | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mayıs 2012 22:43 |
Peynirli Kurabiye (Tatlı) | MoHaC | Tatlılar | 0 | 09 Mart 2012 23:27 |