01 Şubat 2015, 21:05 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Saklı Helva Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yapılışı Şerbeti için 100 ml. sütü, 100 ml. suyu ve 1 su bardağı toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Tercihen pilav tenceresinde, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ve 1 çorba kaşığı Antep fıstığını renkleri dönene kadar kavurun. Sonra içine küp doğranmış 50 gr tereyağını ilave edip, eriyince 1 su bardağı irmiği de ekleyerek kavurun. İrmiklerin rengi altın sarısından, kahverengiye dönmeye başladığı zaman olmuş demektir. Daha sonra kaynattığınız şerbeti ekleyin. 1-2 kez karıştırıp, 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin ve iyice şerbeti çekene kadar kısık ateşte pişirin. 1 parça ince dilimlere ayrılmış dil peynirini üzerine serin. Peynirlerin iyice erimesi için tencerenin kapağını kapatın. 1-2 dakika içerisinde dil peynileri eriyecekler, kapağı açıp tahta bir kaşıkla peynirlerin uzamasını sağlayacak şekilde karışırın. Son olarak helvayı fırın kabına alın, üzerini düzeltip, kalan dil peynirlerini ince bir tabaka halinde üzerini kaplayarak 200 derecelik fırının ızgarasında, peyniler eriyip, kızarana dek pişirin. Helvanızı yerken o sıcak sıcak hali üzerine biraz ısıttığınız pekmezi döküp yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Lezzet uyumuna inanamayacaksınız. | |
|
Etiketler |
helva, saklı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Saklı Şehrin Saklı Kahramanlarıydık – Özlem AYRAL | Vesaire | Şairler ve Şiirleri | 0 | 18 Aralık 2014 09:33 |
Osmanlıda Helva sohbetleri- Helva sohbeti nedir? | Zen | Tarih | 0 | 15 Mayıs 2014 17:06 |
Kağıt helva pastası tarifi | Lady | Pastalar | 0 | 23 Temmuz 2012 14:19 |
Kağıt helva pastası tarifi | Sır | Pastalar | 0 | 16 Mayıs 2011 09:54 |