01 Şubat 2015, 17:57 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bir Lübnan Tatlısı Olan "Layali Muz" Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Muz tatlılarından en sevdiğim, kendimce adapte ettiğim Lübnan gecelerinin tatlısı Layali muz. •1 litre süte 1 su bardağı irmik ekleyin, varsa 3-4 çorba kaşığı çiçek suyu ekleyin yoksa gül suyu da olur. •Kısık ateşte bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak irmiklerin pişip, koyu bir kıvam almasını sağlayın. •Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı badem içi ve 2 çorba kaşığı çam fıstığını 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. •Sonra kaynayan sütlü irmiğe ekleyin. Servisini yapmak isteyeceğiniz yayvan bir kaba dökün. •Soğumasını bekleyin. Bu arada 3 su bardağı şekeri, 1 su bardağı su ve yarım limonun suyuyla yavaş yavaş kaynatın. •Şurup eriyip koyulaşacak. Serinlemesi için bekletin. İrmik soğuyunca üzerine yarım kilo kaymağı dağıtın. •Halka şeklinde kestiğiniz muzları yerleştirin. Antep fıstığı, çam fıstığı ve bademleri yayın. •Tatlıyı servis edeceğiniz dilimleri tabakta kalacak şekilde kesin. •Şerbeti üzerine döküp 1 saat dinlendirin. •Hafif sulu, orta şeker nefis bir tatlınız olacak! Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
bîr, layali muz, lübnan, olan, tarifi, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"Erkek olmak" - "kadın olmak" önemli olan ; "insan olmak" | aŁmiηa | IF Ekstra | 4 | 08 Şubat 2020 16:25 |
Lübnan Mutfağı'ndan Portakal Sulu Kayısı Tatlısı Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 31 Mayıs 2014 11:10 |
İçeriği "İyiki" Olan Hiçbir "Keşke" Yoktur | Afrodit | Genel Paylaşım | 0 | 30 Ağustos 2010 15:48 |