31 Ocak 2015, 22:18 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Genevir Helvası (Konya Yöresi) Genevir Helvası 1 su bardak ceviz 1 su bardak fındık 1 su bardak fıstık 1 su bardak badem 1 su bardak kayısı çekirdeği Genevir Helvası Nasıl Yapılır? Kayısı çekirdeği ve badem kaynar suda kabukları çıkacak kadar kaynatılır. Hepsi ayrı ayrı kavrulur. 1 su bardak genevir, 1 su bardak susam ikiside ayrı ayrı kavrulur. 1,5 su bardak pekmez, 1 su bardak şeker ocağa alınır ve şeker eridikten sonra 5 dk kadar kaynatılır. Pekmez cıvık ise biraz daha kaynatılır. Kavrulmuş susam ve genevir pekmeze katılıp karıştırılır. Hindistan cevizi dökülmüş yuvarlak borcama gezdirerek dökülür. Üzerine kuruyemişler heryerine gelecek şekilde yayılır. Buzdolabında 6 saat kadar bekledikten sonra servis yapılır. Kuruyemiş fazla gelirse azaltılabilir. Ben bu ölçüyü iki küçük borcama döktüm. İstenirse çay bardağı ölçüsüyle de yapılabilir. | |
|
Etiketler |
genevir, helvası, konya, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konya Albaraka Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 20:03 |
Konya Kuveyt Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 19:59 |
Konya Yöresi El Sanatları | Zen | El Sanatları | 0 | 12 Haziran 2014 12:39 |
Konya / Sultan Hani Konya | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 28 Ağustos 2011 02:48 |
Konya Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:47 |