15 Ocak 2015, 01:42 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Trileçe Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Trileçe Malzemeleri Keki için Malzemeler 5 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı sıvıyağ 10 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabarma tozu Şerbeti için Malzemeler 5 su bardağı soğuk süt 5 yemek kaşığı toz şeker 400 ml. krema 2 yemek kaşığı süt tozu Karameli için Malzemeler 5 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı margarin 1 paket krema Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın. Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın. Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın. Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın. Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin. Not: Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin. Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar. Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın. | |
|
Etiketler |
trileçe |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karamelli Trileçe | Seyra | Tatlılar | 0 | 17 Ekim 2014 21:52 |
Trileçe (Arnavut Tatlısı) | Cappy | Tatlılar | 0 | 06 Mayıs 2014 16:56 |