15 Ocak 2015, 01:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Krokanlı Bisküvili Kuplar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Krokanlı Bisküvili Kup Malzemeleri 4-6 kişilik / Pişirme süresi 20 dk / Hazırlanış süresi 10 dk Muhallebi için Malzemeler ½ litre süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta ½ su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Ara Katlar için Malzemeler 1 paket petit-beurre bisküvi ( pötibör bisküvi ) Badem Krokan için Malzemeler 1 su bardağı bütün badem 1 su bardağı toz şeker Badem krokan için şekeri bir tavaya alıp, karamel oluncaya kadar pişirin. Şeker karamel olduğunda içerisine bademleri ekleyin ve karıştırın. Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve karamelli bademleri bunun üzerine yayıp, soğutun. Karamelli bademler krokan haline geldiğinde elinizle kırarak parçalayın. Muhallebi için olan tüm malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak kıvama gelinceye kadar pişirin. Kuplarınızın içine önce bir kaşık puding koyun. Üzerine elinizle birkaç parçaya böldüğünüz bisküvi, ardından tekrar puding, birkaç parça krokan ve tekrar bisküvi koyarak kupların tepesine kadar bu şekilde doldurun. Buzdolabında soğutun ve servis edin. Not: Birleştirme aşamasında muhallebinizin sıcak olması önemli, aksi takdirde bisküvileriniz ıslanmaz ve kuru kalır. | |
|
Etiketler |
bisküvili, krokanlı, kuplar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Krokanlı Kek | Seyra | Kek Tarifleri | 0 | 17 Ekim 2014 23:06 |
Krokanlı Çikotoplar | Lcia | Kek Tarifleri | 0 | 06 Eylül 2014 16:25 |
Trabzon Hurmalı Kuplar | Elysian | Tatlılar | 0 | 25 Mart 2014 20:31 |
Çilekli Kuplar | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 19 Kasım 2012 14:41 |
Krokanlı Parfe | KarakıZ | Tatlılar | 0 | 21 Ekim 2011 18:43 |