![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kar Lokumu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 125 gr margarin, 1 lt süt, 9 çorba kaşığı un, 9 çorba kaşığı toz şeker, 2 paket vanilin, 2 adet damla sakızı. Üzeri İçin: Hindistan cevizi, Çekilmiş fıstık. Kar Lokumu Yapılışı Margarini eritelim ve içine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim ve orta ateşte pişirelim. Kaynamaya başlayınca toz şekeri ve damla sakızını ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Sonra içine vanilyayı ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika mikserle çırpalım. Uzun su bardaklarını su ile çalkalayıp hazırladığımız muhallebiyi bardaklara dolduralım. İlk sıcaklığı geçen muhallebileri buzdolabına kaldıralım ve 1 gece buzdolabında bekletelim. Bir gece dolapta bekleyen muhallebilerin üzerine su ilave edip hemen bardaklardan çıkaralım. Bardaktan kütle halinde çıkan tatlıları ıslatılmış bıçak ile istenilen genişlikte dilimleyelim. Dilimlediğimiz tatlıları bolca hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştirelim. Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapalım. Not: Muhallebileri bardaktan kolay ve sorunsuz çıkartmak için hemen suyun altına tutup çekelim ve bardaktan çıkaralım. Tatlının suya tutulmasındaki amaç hindistan cevizine daha kolay bulamak ve bardaktan daha kolay çıkarmak için. Tatlı cıvık yada sulu olmuyor gerçekten bende yapmadan önce tereddütte kaldım ama çok basit ve lezzetli.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kar, lokumu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Deniz Lokumu | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Mayıs 2013 14:36 |
Sadrazam Lokumu | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:14 |