17 Ekim 2014, 22:32 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Böğürtlen Soslu Sütlaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz 1,5 kahve fincanı pirinç 1 dolu çorba kaşığı pirinç unu 1 dolu çorba kaşığı nişasta 1 portakal kabuğu rendesi 1 paket vanilya 1-1,5 su bardağı su Sosu için: 300-350 gr böğürtlen/frambuaz/çilek 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı toz şeker Tarif Pirinci elinizle ezilecek kıvama gelinceye kadar suda haşlayın , sonunda su kalmamalı ama lapa gibi olmalı. Suyun miktarını buna göre ayarlayın. Diğer tarafta süt, şeker, tuz, portakal rendesi ve vanilyayı tıkırdayana kadar orta ateşte pişirin. Bu karışımdan bir kepçe alıp yavaşça pirince yedirin. Pirinçli karışımı tekrar sütün içine katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pirinç unu ve nişastayı suyla eritip sütün içine yavaşça yedirin. Biraz karıştırıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, kaselere servis yapıp soğumaya bırakın. Sosu için böğürtlen ve şekeri beş dakika pişirin. Nişastayı suyla eritip bu karışıma katın. Devamlı karıştırarak beş ila yedi dakika pişirin, soğumaya bırakın. Hem sütlaç hem de sos soğuduktan sonra istediğiniz miktarda sosu sütlacın üstüne döküp servis edin. Servis öncesi buzdolabında soğutun.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
böğürtlen, soslu, sütlaç |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Böğürtlen Soslu Ciğer | Elysian | Et Yemekleri | 0 | 23 Mart 2014 08:53 |
Böğürtlen | Rhytia | Alternatif Tıp | 0 | 19 Şubat 2014 22:11 |
Böğürtlen soslu tavuk göğsü | Ay | Pastalar | 0 | 31 Temmuz 2012 13:00 |
Böğürtlen Soslu Armut | N999 | Tatlılar | 0 | 08 Mayıs 2012 20:30 |