13 Ekim 2014, 22:48 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Saray Helva Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 6 su bardağı un (200 ml.lik su bardağı) 2 su bardağı pudra şekeri 250 gram tereyağı Üzeri için: 3 yemek kaşığı pudra şekeri Servis kabını yağlamak için: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı NASIL YAPILIR? Yapışmaz yayvan bir tencereye unu alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak un kokusu çıkana kadar kavurun. Bu işlem yaklaşık yarım saat sürecek ve sürekli karıştırdığınız için unun rengi değişmeyecek. Un kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz ılınması için 15 dakika kadar bekletin. Ilınan kavrulmuş unun üzerine pudra şekerini ekleyin ve karıştırın. Bir kaşıkla kenarlardan içeri doğru karıştırarak, unla şekerin bütünleşmesini sağlayın. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını kısık ateşte eritin, kaynatmayın. Tereyağı erir erimez ocaktan alın. Eritilmiş tereyağını un-şeker karışımının üzerine ekleyin ve kaşık yardımıyla biraz karıştırdıktan sonra elinizle iyice yoğurun. 10 adet dilim elde etmek için 30x40 cm. ebatlarında dikdörtgen cam servis kabını zeytinyağı ile yağlayın. Helvayı tepsiye boşaltın. Elinizle sıkıştırarak ve yayarak tepsiye yerleştirin. Yükseklik farkı oluşmamasına dikkat edin. Helvayı tepsiye yerleştirdikten hemen sonra bıçakla dilimleyin. Kesme işlemini helva sıcakken yapmanız çok önemli, soğuyunca düzgün kesemezsiniz. Tel süzgeç yardımıyla pudra şekerini helva dilimlerinin üzerine serpiştirin. Helva oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. En az bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
helva, saray |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Osmanlıda Helva sohbetleri- Helva sohbeti nedir? | Zen | Tarih | 0 | 15 Mayıs 2014 17:06 |
Helva'nın Tarihi | tiNa | Serbest Kürsü | 0 | 05 Eylül 2013 23:15 |
pamuk helva | cakal1013 | Serbest Kürsü | 0 | 17 Mayıs 2013 09:47 |
Tel helva (afyon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:16 |