![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Nougat Parfesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 50 gram toz şeker 50 gram bal 20 gram glikoz 60 gram yumurta beyazı 1/4 çay kaşığı tuz 40 gram file Antep fıstığı Servisi için: 50 gram çilek 2 adet nane yaprağı NASIL YAPILIR? Toz şeker, bal ve glikozu küçük bir sos tenceresine aktarın. Karamel rengi ve kıvamını alacak olan karışımı 180 dereceye kadar kaynatın. Yumurta beyazlarını ayrı bir karıştırma kabına alın. Tuz ekledikten sonra mikser yardımıyla yüksek devirde krema halini alıp, köpürene kadar çırpın. Hazır duruma gelen karamel karışımını azar azar çırpılmış yumurta beyazlarına ekleyin ve soğuyana kadar tahta bir kaşık yardımıyla yumurta köpüğünü söndürmeden karıştırın. File Antep fıstıklarını önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kadar fırınlayın. Servisinde kullanacağınız çilekleri küçük parçalar halinde dilimleyin. Karamelli, çırpılmış yumurta beyazı ve fırınlanan file fıstıkları karıştırdıktan sonra cam servis kabına alın. Derin dondurucuda 30 dakika kadar bekletin. Üzerine çilek dilimleri ve nane yaprakları ile süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
nougat, parfesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |