27 Eylül 2014, 23:08 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Midye Tatli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 çay bardağı süt 1 çay baradağı sıvı yağ 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya(tarifte yoktu,ben koydum) aldığı kadar un açmak için 1 çay bardağı buğday nişastası içi için iri çekilmiş bir su bardağı ceviz içi üzerine sürmek için bir yemek kaşığı erimiş tereyağı Şerbet İçin: 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1/2 limon Tarif Önce şerbet malzemeleri kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Süt,sıvı yağ, yumurta,kabartma tozu,vanilya ve unla yumuşak bir hamur elde edilir. 20 dakika kadar dinlendirilir.Hamur 6 bezeye ayrılır .Her beze nişasta yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıp üst üste konur.Merdane yardımıyla açılır. Açılan yufka rulo yapılarak birer santim genişliğinde bıçakla kesilir(yaklaşık 17-18 tane). Her parçanın ortasına avuç içiyle bastırılarak bir çay bardağı kadar büyütülür. Ortasına ceviz içi konularak kapatılır. Fırın tepsisine dizilerek üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet dökülür. Afiyet olsun:-)
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
midye, tatli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |