03 Eylül 2014, 22:53 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mihrimah Revani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 15 adet yumurta 400 gram un 250 gram irmik Şerbeti için: 6 su bardağı süt 4 su bardağı çiğ krema 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı toz şeker Fırın kabını yağlamak için: 1 yemek kaşığı tereyağı Servisi için: 4 yemek kaşığı karamel sos NASIL YAPILIR? Tatlının şerbetini hazırlamak için; süt, çiğ krema, vanilya ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte, aralarda karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız şerbeti soğuması için bir kenarda bekletin. Yumurtaları derin bir karıştırma kabına aktarın. Mikser ile yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpın. İrmik ve elenmiş unu, ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Hazırladığınız revani karışımını tereyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı dilimleyin. Tatlı dilimlerinin üzerine karamel sos sürdükten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
mihrimah, revani |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muhallebili Revani | Cappy | Tatlılar | 0 | 06 Mayıs 2014 17:15 |
Gökkuşağı Revani | Zen | Tatlılar | 0 | 25 Kasım 2012 19:37 |
Revani | Zen | Pastalar | 0 | 31 Ekim 2012 21:38 |
Bademli Revani | N999 | Pastalar | 0 | 12 Mayıs 2012 01:08 |
Hurmalı Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:22 |