02 Eylül 2014, 19:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tahinli Burma Baklava Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 15 yaprak hazır baklavalık yufka 125 gram tereyağı 1 buçuk su bardağı ceviz 1 su bardağının 2/3 kadar tahin Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 4-5 damla limon Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı; Öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Kapatmaya yakın 4-5 damla limon sıkıp ılıması için bir kenara kaldırıyoruz. Baklavalık yufkaları 3 kat olmak üzere her katına erittiğimiz tereyağını ve 1 yemek kaşığı tahini sürüyoruz. 2. kata ince dövülmüş cevizleri serpiştirip 3. yufkayı üzerine kapatıp hafif yağlayıp oklavayla yufkaları sarıyoruz. Tamamen sardığımız yufkayı elimizle büzüştürüp oklavadan dikkatlice sıyırıyoruz (rulonun açılmasına izin vermeden). Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra artan tereyağımızı üzerine fırçayla sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Dikkat edin hemen yanabilir. Kızaran yufkaları fırından aldıktan 4-5 dakika sonra ılık olan şerbetini döküp 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyoruz. Çok leziz oluyor hazır aldığımız tatlılardan çok daha hafif ve çıtır çıtır… (Dileyen aynı tarifi tahinsiz de deneyebilir.) Afiyet Şifa Olsun... | |
|
Etiketler |
baklava, burma, burma baklava, tahinli, tahinli baklava, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tahinli Kabak Tatlısı | Cappy | Tatlılar | 0 | 06 Mayıs 2014 17:01 |
Cevizli Burma Tatlısı | Violent | Tatlılar | 0 | 15 Haziran 2012 14:51 |
Burma baklava | Nur | Tatlılar | 9 | 15 Aralık 2010 11:00 |
Hazır Yufkadan Fındıklı Burma Baklava | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:29 |
Sarı Burma Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:27 |