06 Ağustos 2014, 10:26 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tavukgöğsü Baklava Malzemeler (Yaklaşık 20 dilim ) Tavukgöğsü Baklava Şurup: 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Dolgu: 1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü 2 ½ su bardağı süt 25 g margarin Kadayıf: 200 g çiğ tel kadayıf 200 g eritilmiş tereyağı 20 adet baklavalık yufka 1 su bardağı öğütülmüş ceviz Kalıp: Dikdörtgen kalıp (24x35 cm) Şurubun hazırlanışı: Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dolgunun hazırlanışı: Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 25 g margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfın hazırlanışı: Tel kadayıfları tel şehriye boyutunda ufalayın. Hazırladığınız kadayıfları yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfları geniş bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağının yarısını gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Turbo pişirme: 170°C Alt-üst pişirme: 180°C Şekillendirme ve pişirme: Kalıbın içine baklavalık yufkaları, her birinin üzerine erimiş tereyağı sürerek üst üste sıralamaya başlayın. 3. yufkayı koyduktan sonra hazırladığınız kadayıfın yarısını yayın ve cevizin yarısını serpin. Üzerine yufkaları, aralara tereyağı sürerek, sıralamaya devam edin. 10. yufkadan sonra soğumuş tavukgöğsünü döküp düzgünce yayın. Tekrar yufkaları sıralamaya devam edin. 13. yufkadan sonra kalan kadayıf ve cevizleri yayın. Kalan yufkaları sıralayarak tamamlayın. Üzerine de tereyağı sürüp bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin. Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk. Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
baklava, tavukgöğsü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gül Baklava | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:59 |
Gerdan Baklava | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:59 |
Taze Soğanlı Tavukgöğsü | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 03:23 |