03 Haziran 2014, 12:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Limon Kremalı Bisküvi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamur için: 1 çay bardağı tozşeker Yarım çay bardağı su 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı Yarım su bardağı pudraşekeri 2 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya 1 su bardağı un Üzerine: 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı susam Limon kreması için: 1 paket limonlu jöle 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı pudraşekeri 2 çorba kaşığı krema Limon Kremalı Bisküvi Yapılışı ÖNCELİKLE limon kreması için jöle, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, krema ve pudraşekerini bir kaba alıp, iyice karıştırın. Hamur için tozşeker ile suyu bir tencerede 3 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarısı, vanilya ve unu derin bir kaba alıp, üzerine soğumuş şekerli suyu katıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Kenarı tırtıklı, yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın ve yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. 1 adet bisküvinin üzerine limonlu krema, tekrar bisküvi üzerine krema ve tekrar bisküvi koyun. Bisküvi ve krema bitene kadar aynı işleme devam edin. sofra | |
|
Etiketler |
bisküvi, kremalı, limon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ganaj Kremalı ve Bademli Bisküvi Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 11 Ekim 2012 14:20 |
Limon ve Haşhaşlı Bisküvi Tarifi | Violent | Pastalar | 0 | 15 Haziran 2012 16:31 |