14 Mayıs 2014, 12:57 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Haşhaşlı Helva Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ben rivera kullandım) 1 çay bardağı mavi haşhaş (beyaz da olur) 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı un 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 fiske tuz Haşhaşlı Helva Nasıl Yapılır? Tereyağı ve zeytinyağını tavaya koyup eritin. İrmik ve haşhaşı ekleyin. İrmik hafif pembeleşince unu ekleyin. Kavruk renk alıncaya kadar kavurun. Süt ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın. Ben soğuk süt kullandım. Sütü, haşhaş, irmik ve unun üzerine döküp hızla karıştırın. Toparlandıktan sonra 2-3 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin. Hafif ılınınca kalıpla şekillendirin. Veya elinizle köfte gibi şekillendirin. (alıntı) | |
|
Etiketler |
haşhaşlı, helva |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Helva'nın Tarihi | tiNa | Serbest Kürsü | 0 | 05 Eylül 2013 23:15 |
pamuk helva | cakal1013 | Serbest Kürsü | 0 | 17 Mayıs 2013 09:47 |
Haşhaşlı Kek | N999 | Kek Tarifleri | 0 | 04 Nisan 2012 10:44 |
Tel helva (afyon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:16 |