06 Mayıs 2014, 17:15 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Muhallebili Revani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler (26×36 cm tepsi için) 3 yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı irmik 1 tepeli su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker yarım limon Muhallebisi için 3,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak) 5 yemek kaşığı şeker 50gr tereyağı 2-3 adet damla sakızı Arzuya göre vanilya Sakızlı Muhallebili Revani nasıl yapılır? Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt, yağ, limon kabuğunu ekleyip yeniden karıştırın. Un, irmik, kabartma tozunu da ekleyip kek kıvamında bir hamur elde din. 200 derecelik fırına sürün.(sıcak soğuk farketmez) üzeri kızarana kadar pişirin. Çok cıvık veya çok koyu olmayan bir şerbet hazırlayın. Sıcak şerbeti, soğuk veya çok ılık olan tatlının üzerine dökün. Kürdanla bir kaç yerinden delin ki, şerbeti içine kolay çeksin. Şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayın. Tereyağı ve şeker haricindeki malzemeleri tencereye alın. Damla sakızını bir havanda dövüp o şekilde ilave edin. Karıştırarak pişirin. En son tereyağını ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar çırpın. Şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine muhallebiyi dökün. 2 saat kadar dinlenen tatlınız servise hazır. (Alıntıdır.) | |
|
Etiketler |
muhallebili, revani |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kremalı Revani | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 14:51 |
Gökkuşağı Revani | Zen | Tatlılar | 0 | 25 Kasım 2012 19:37 |
Revani | Zen | Pastalar | 0 | 31 Ekim 2012 21:38 |
Bademli Revani | N999 | Pastalar | 0 | 12 Mayıs 2012 01:08 |
Hurmalı Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:22 |