05 Eylül 2013, 15:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Şeftalili Keşkül Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 lt. süt 1 su b. toz şeker 1 su b. hindistan cevizi 3 çorba k. nişasta SOSU İÇİN: 5 şeftali 2 çorba k. toz şeker 1 tatlı k. nişasta ÜZERİ İÇİN: 3 çorba k. file badem Yapılışı Sütü, toz şekeri tencereye döküyoruz. Hindistan cevizini ilave ediyoruz ve karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca nişastalı suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bir yandan da çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kup bardaklara paylaştırıyoruz. Şeftalileri soyuyoruz ve rendeliyoruz. Küçük bir tencereye şefteli rendeisi koyuyoruz. Şekerini ve nişastasını ilave ediyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.Kıvamı koyulaşınca, kabuk bağlamış olan tatlıların üzerine döküyoruz. File bademi fırında birkaç dakika kavuruyoruz. Keşküllerin üzerine serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
keşkül, Şeftalili |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zengin Keşkül | oneofgirl | Tatlılar | 9 | 24 Temmuz 2013 17:44 |
Keşkül | Sevda | Tatlılar | 0 | 31 Ekim 2012 05:44 |
Osmanlı usulü keşkül | Violent | Tatlılar | 0 | 21 Haziran 2012 16:18 |
Bademli Keşkül Tarifi | Sevda | Tatlılar | 0 | 13 Kasım 2011 06:40 |
Şeftalili Buzlu Çay | YapraK | İçkiler İçecekler | 0 | 26 Eylül 2009 18:46 |