05 Eylül 2013, 15:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Muhallebili İncir Tatlısı Malzemeler 12 incir 1 kase ceviz 1 kabuk tarçın 1 su b. toz şeker MUHALLEBİSİ İÇİN: 1 lt. süt 1 su b. toz şeker 1 çorba k. un 1 çorba k. mısır nişastası 2 çorba k. pirinç unu 1 pk. damla sakızı SÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. LEMEK İÇİN: nar taneleri Yapılışı İncirlerin alt kısmından bıçakla çentik atıyoruz, cevizleri içine batırıyoruz. Fırın kabına incirleri diziyoruz. Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerlerine serpiyoruz. Üzerine toz şekeri serperek döküyoruz. Yağlı kağıdı ıslatıyoruz ve sıkıyoruz, tekrardan düzelterek incirlerin üzerini kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. Son 10 dakika yağlı kağıdını açıyoruz ki üzeri kızarsın. Muhallebisini hazırlamak için, sütü rencereye döküyoruz. Toz şekeri, mısır nişastasını, pirinç ununu ilave ediyoruz. Damla sakızını 1-2 kaşık şekerle beraber havanda dövüyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Cam kaselerin zeminine 1 kepçe kadar muhallebi koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebiler kabuk bağlayınca üzerlerine birer tane incir koyuyoruz. Fırın kabındaki incir sosunu da üzerlerine döküyoruz. İsteğe göre soğuyunca dondurma koyarak da servis edilebilir. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
muhallebili, tatlısı, İncir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muhallebili Etimek Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:44 |
Muhallebili milföy tatlısı tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 19 Şubat 2013 20:49 |
İncir Tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:46 |
Cevizli İncir Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 17:13 |
Muhallebili Elma Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:19 |