05 Eylül 2013, 15:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fındıklı Muhallebili Güllaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 10 yaprak güllaç 2 lt. süt 2 su b. toz şeker 1 su b. pudra şekeri yarım çay b. gül suyu MUHALLEBİSİ İÇİN: 3 su b. süt 1 çay b. toz şeker 1 çorba k. pirinç unu 1 çorba k. nişasta 1 limon 1 su b. fındık ÜZERİ İÇİN: fındık Yapılışı Fındıkları fırın tepsisine koyuyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Muhallebisi için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, pirinç ununu ve nişastasını koyarak pişirmeye başlıyoruz. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. Tencereye 2 litre sütü döküyoruz. Şekeri ve gül suyunu döküyoruz. Şekeri eriyince altını kapatıyoruz, el yakmayacak sıcaklıkta olmalı. Yuvarlak tepsiye birinci güllaç yaprağını koyuyoruz ve üzerine kepçeyle sütten döküyoruz. Biraz pudra şekeri serpiyoruz. 5 kat güllacı aralarına süt ve pudra şekeri dökerek üstüste yerleştiriyoruz. 5. katı koyduktan sonra, muhallebiyi sıcakken gezdirerek döküyoruz. Fırında kızarttığımız fındıkları da kırıyoruz ve üzerine serpiyoruz. Üzerine de limon kabuğu rendeliyoruz. Kalan güllaç yapraklarını da yine aralarına süt ve pudra şekeri dökerek yerleştiriyoruz. En üstüne de süt döküyoruz. Sütünü çekince fındıkla süsleyerek soğuk servis ediyoruz. Püf noktası, muhallebiyi yaptığımızda beklememeli, beklerse soğur ve katılaşır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
fındıklı, güllaç, muhallebili |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muhallebili Kadayıf | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:50 |
Muhallebili Güllaç | N999 | Tatlılar | 1 | 17 Şubat 2012 17:08 |
Fındıklı güllaç (giresun) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Ekim 2010 18:43 |
Muhallebili Lokum | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 17:14 |
Muhallebili Lokum Tarifi | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:19 |