05 Eylül 2013, 14:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kremalı Revani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 yumurta 1 su b. toz şeker 1 çay b. irmik 1 pk. kabartma tozu 1 pk. vanilya ustasından un ölçüsü KREMASI İÇİN: 3 su b. süt 1 çay b. toz şeker 1 pk. vanilya 3 çorba k. pirinç unu 1 çorba k. nişasta ŞERBETİ İÇİN: 3 su b. toz şeker 3 su b. su yarım limon ÜZERİ İÇİN: yeşil fıstık limon dilimi Yapılışı Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. İrmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. çorba kaşığı un ilave ediyoruz. Spatulayla, söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, pirinç ununu ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Dibine tutmaması için devam karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Revani pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan revaniyi pasta keki gibi ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıbın içine birinci katı koyuyoruz ve üzerine biraz şerbet veriyoruz. Kremadan biraz ayırıp kalanı kekin üzerine döküyoruz. İkinci kat keki de üzerine kapatıyoruz. Bu katın üzerine de şerbet veriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca, ayırdığımız kremanın kıvamını az sütle açıyoruz ve revaninin üzerine sürüyoruz. Yeşil fıstık ve limon dilimiyle süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
kremalı, revani |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gökkuşağı Revani | Zen | Tatlılar | 0 | 25 Kasım 2012 19:37 |
Revani | Zen | Pastalar | 0 | 31 Ekim 2012 21:38 |
Bademli Revani | N999 | Pastalar | 0 | 12 Mayıs 2012 01:08 |
Hurmalı Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:22 |
Tarçınlı Yağsız Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:24 |