02 Ağustos 2013, 18:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hindistan Üsülu Şekerleme Hindistan Üsülu Şekerleme için öneri; Piştikten sonra elinizle veya kalıpla istediğiniz şekili verdikten sonra üzerine biraz zenceğil, safran ve fıstık serperek servis edebilirsiniz. Hindistan Üsülu Şekerleme Tarifi Malzemeleri 8 bardak süt yarım çay bardağı limon suyu yarım bardak şeker yarım çay kaşığı zencefil 100 gr. antep fıstığı 2 çay kaşığı safran Hindistan Üsülu Şekerleme Tarifi Hazırlanışı Sütü ocağa koyun ve kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırın. Süt kaynayınca limon suyunu ilave edin. Yavaş yavaş süt peynir kıvamına gelecek ve üste toplancaktır. 5-10 dakka kaynattıkan sonra sütte oluşan pıhtıyı tülbentle süzün. Pıhtıyı 15 dakika el yordamıyla yoğurduktan sonra 5 dakkika ateşte pişirin. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
hindistan, Üsülu, Şekerleme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hindistan ve Hindistan Coğrafyası | Ezgi | Genel Coğrafya | 0 | 28 Haziran 2012 14:55 |
Hindistan cevizinin yararları - Hindistan cevizi suyunun faydaları.. | Sevda | Sağlık Köşesi | 0 | 08 Ocak 2012 06:04 |
Hindistan | Sır | Tarih | 0 | 24 Eylül 2011 23:09 |
şekerleme (akşehir konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 15:02 |