02 Ağustos 2013, 17:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kolay Baklava Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kolay Baklava Tarifi Malzemeler, 10 adet milföy hamuru 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı 100 gram tereyağı Şerbeti için, 2 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın. Şerbeti bir taşım kaynatıp ocaktan indirin ve limon suyunu ekleyin. Beş adet milföy hamurunu üst üste koyup merdaneyle orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Tepsiye, açtığınız milföy hamurunu yerleştirip üzerine Antep fıstığı serpiştirin. Kalan beş adet milföy hamurunu aynı şekilde açıp tepsiye, fıstıkların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Tereyağını kısık ateşte eritip, milföy hamurunun üzerine dökün. Baklavayı buzdolabında 30 dakika dinlendirip çıkarın. Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün. Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
baklava, kolay, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Baklava Tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 04 Şubat 2013 15:37 |
Bursa Yöresi Baklava Yufkasında Pide Tarifi | Zen | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Kasım 2012 18:46 |
Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi | Violent | Tatlılar | 0 | 18 Haziran 2012 15:04 |
Kayısılı Baklava Tarifi | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:30 |
Kekli baklava tarifi(resimli anlatım) | AnqeL | Tatlılar | 0 | 10 Şubat 2012 03:21 |