02 Ağustos 2013, 17:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şerbetli Gül Tatlısı Malzemeler 250 gr margarin 1 su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı yoğurt aldığı kadar un çay kaşığının ucuyla gıda boyası Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su bir kaç damla limon suyu Yapılışı: Hamuru yapmadan önce şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinle yumurta ve yoğurdu karıştıralım. Gıda boyası, kabartma tozu, vanilya ve irmiği ekleyelim. Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartıp merdane yardımıyla açalım. Çay bardağıyla yuvarlaklar elde edip dört tanesini yan yana dizelim. Her iki ucuna isteğe göre ceviz yada fındık koyalım. Yan yana dizdiğiniz hamurları rulo haline getirip ortadan ikiye keselim. Böylelikle iki adet gül elde edelim. 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğuk şerbetle buluşturalım. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
şerbetli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şerbetli Kek Tarifi | Sevda | Kek Tarifleri | 0 | 18 Nisan 2013 17:27 |
Şerbetli Lor Tatlısı Tarifi | Sevda | Tatlılar | 0 | 01 Ağustos 2012 23:10 |
şerbetli pide (aksaray) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:24 |