23 Temmuz 2013, 17:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişneli Sütlaç Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç, 1 su bardağı şeker, 1 çorba kaşığı pirinç unu, 1 subardağı taze veya dondurulmuş vişne, Tarçın Yapılışı: Ayıklanmış ve yıkanmış bir çay bardağı pirinci iki su bardağı su ile helmeleninceye dek iyice haşlayın. Pirinç yumuşadığında sütte ezilmiş pirinç unu ve şekeri ilave edip karıştırarak ko-yulaşmcaya kadar pişirin. Çukur seviş tabağına veya kaselere çekirdekleri çıkmış vişneleri doğrayın. Pişen sütlacı ateşten alın. Sütlacı vişnelerin üzerine boşaltın. Üzerine tarçın serpiştirin. Ilınıncaya dek dışarıda daha sonra da buzdolabında soğutun. Üzerini meyvelerle süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
sütlaç, vişneli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tel Tel Sütlaç | YapraK | Tatlılar | 1 | 25 Ocak 2016 20:57 |
Diyet Sütlaç | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:42 |
Hurmalı ve Vişneli Sütlaç | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:11 |
Fırında Sütlaç | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:10 |
Fırın Sütlaç | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:50 |