23 Temmuz 2013, 17:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Üzümlü Muhallebi Malzemeler: 4 su bardağı taze üzüm suyu, 1 su bardağı su, 3.5 çorba kaşığı nişasta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı: Taze üzümlerin suyunu sıkalım. Nişastayı bir çorba kaşığı kadar suda eritip karıştıralım. Üzüm suyu, nişasta, şeker ve limon suyunu bir tencereye alalım. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocaktan alıp çukur kaselere paylaştıralım. Ilındıktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletelim. Muhallebileri servis tabaklarına ters çevirelim. Üzüm ve krem şantiyle süsleydim. Soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
muhallebi, Üzümlü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru Dut ve Üzümlü Kek | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 18:00 |
Üzümlü Tart | efLatun | Tatlılar | 0 | 08 Mayıs 2012 20:45 |
Erzincan - Üzümlü | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 18 Ağustos 2011 05:48 |
Frenk Üzümlü Kek | Dilara | Kek Tarifleri | 0 | 16 Temmuz 2010 18:37 |