![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Tavuk Göğsünden Kazandibi Malzemeler: 75 gr. tavuk göğüs eti, 4 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 3 kahve fincanı subye, Yarım çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tarçın Yapılışı: Tavuk göğüs etini bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra bir kaba soğuk su doldurup tavuk göğüs etini elinizle ovuşturarak küçük parçalara avımı. Bu işlemden sonra sütü geniş bir tencerede kaynatın. Süt kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirin ve küçük parçalara ayırdığınız tavuk göğüs etlerini bu kaynamış süte ilave edip 30 dakika bekletin. Bekleme işlemi bitince diğer malzemeleri de sütlü karışıma ilave edip 60 dakika kaynatın. Kaynama süresince sürekli karışımı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan parçalar alıp bir tavada veya tepside kızartın. Daha sonra kızarttığınız karışımı rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerini tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
göğsünden, kazandibi, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kazandibi Tarifi - Kazan dibi (Kazandibi Tatlısı) | Sevda | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2012 00:12 |
Oğlunu göğsünden bıçaklayıp öldürdü | Lucifer | Haber Arşivi | 0 | 18 Mayıs 2010 20:02 |
Vanilyalı Soslu Kazandibi | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:23 |