10 Temmuz 2013, 05:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Balkabagi Turtasi Malzemeler: Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet Süt 1 bardak Su 3 çorba kaşığı Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr. Jelatin 12 gr. Pudra şekeri 6 kaşık Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr.) KremŞanti 1 bardak Tuz Yarım çay kaşığı Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı Yapilisi: Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kaseye koyun. Üzerine jelatini serpin. Kaseyi, kaynama kivamına gelmis su dolu bir genis kaba oturtun. Karışımı sık sık karıştırarak yaklaşık 10 -15 dakika veya karışım iyice koyulaşıp jelatin tamamen eriyinceye kadar pişirin. Kaseyi su dolu kaptan alın, sonra kenarları sertleşmeye başlayıncaya kadar soğutun. Ayrı bir kasede, yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra pudra şekerini karıştırın. Çırpılmış bu karışımı kabak karışımının içine katın. Karışımı hazır tart hamurunun içine doldurun ve karışım sertleşinceye kadar dondurun. Üstünü istediğiniz gibi kremşantiye ile süsleyin. *Taze balkabağını pişirmek için, kabuklarını soyun, 5 santimlik parçalar halinde kesin ve tuzlu suda yaklaşık yarım saat haşlayın.
__________________ Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum.... KİMENE.... | |
|
Etiketler |
balkabagi, turtasi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |