23 Mayıs 2013, 19:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Katlı kesgen tarifi Katlı kesgen tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Katlı kesgen nasıl yapılır ? Katlı kesgen malzemeleri nelerdir ? Katlı kesgen Tarifi… Malzemeler: 1 kg tuzsuz (künefelik) peynir 200 gr kaymak 2 su bardağı un Ceviz Şerbeti için; 3 bardak toz şeker 4 bardak su 5 damla limon suyu Yapılışı: şerbeti için 3 bardak şekerin üzerine 4 bardak su dökülüp kaynatılır. 1-2 taşım kaynayan şerbet 5 damla limon suyu katılıp ocaktan alınır. Künefelik peynir rendelenir. Hamuru için 2 bardak un 1 tutam tuz ve biraz suyla toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze un serpilerek tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun ortasına künefelik peynir yerleştirilir ve ikinci hamur yerleştirilip yuvarlak şekilde kesilir.Tüm hamurlar bu şekilde aralarına peynir yerleştirilip kesilir. İçi peynirli hamurlar kızgın yağda kızartılır. Kızaran hamurlar kesilir ve üzerine şerbeti dökülür. Kaymak ve cevizle süslenir. Katlı Kesgen servise hazırdır. Afiyet olsun… | |
|
Etiketler |
katlı, kesgen, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Üç Katlı Limonlu Bar | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 21:59 |
11 Katlı Pasta :) | SerhatOZturk | Fıkra | 0 | 23 Eylül 2011 14:12 |
100 Katlı Otel.. | AdanaLy | Fıkra | 3 | 23 Aralık 2010 01:51 |
Üç Katlı Börek | Kralice | Hamur İşleri | 0 | 17 Kasım 2008 13:14 |