18 Mayıs 2013, 14:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Selanik Tatlısı Selanik Tatlısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Selanik Tatlısı Yapılışı ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Su ve limon suyunu iyice kaynatıp, kenara alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Mısın unu, hindistancevizi, karbonat ve un ekleyin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz ilave edip, karıştırın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbet gezdirin. 6 saat dinlendirip, hindistancevizi serperek servis yapın. | |
|
Etiketler |
selanik, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ah Selanik! | Kalemzede | Atatürk Köşesi | 0 | 18 Eylül 2011 01:36 |
Selanik Gevreği | CheeRFuL | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:56 |