30 Aralık 2012, 18:07 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Resimli Portakallı Pelte Tarifi MALZEMELER: 1 kilo sıkmalık portakal Buğday nişastası Şeker 200 gr tatlı badem Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. HAZIRLANIŞI: Portakallar yıkandıktan sonar düzgün bir şekilde ortadan ikiye bölünür ve şekilleri bozulmadan suları sıkılır, bir tencereye konur. Bu işlem elektrikli bir limon sıkacağı ya da elle yapılabilir. Önemli olan portakalların kabuklarının dağılmamasıdır. Tenceredeki portakal suyuna portakal başına tepeleme bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve iki tatlı kaşığı şeker (portakal başına) ilave edilir. Ağır ateşte karıştırılır, kaynamaya başladığında ateşin altı kapatılır. Bir iki defa böyle çevrildikten sonra malzeme portakalların içine doldurulur. Diğer tarafta 2-3 dakika haşlanan ve kabukları soyulan bademler, peltenin üzerine konulur. Not: Bademler, portakalların dibine konulup, üzerine pelte de dökülebilir. Portakalların servis tabağında düzgün durması için altları çok hafifçe bir bıçak yardımı ile düzeltilebilir. | |
|
Etiketler |
pelte, portakallı, resimli, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Resimli Kar helvası tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 30 Aralık 2012 18:06 |
Portakallı Pelte | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:22 |
Portakallı Kuruyemişli Kek Tarifi | Sevda | Kek Tarifleri | 0 | 22 Temmuz 2012 04:41 |
Portakallı cheesecake tarifi | Violent | Pastalar | 0 | 17 Temmuz 2012 15:50 |
Turuncu Portakallı Tavuk Yemeği Tarifi | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 07 Temmuz 2012 19:28 |