25 Kasım 2012, 19:37 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Gökkuşağı Revani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Gökkuşağı Revani Bugünkü tarifimiz iki renkli revani. İçinde irmik olduğu için, hem çok lezzetli, hem çok pratik bir tarif. Hem göze, hem damağa hitap ediyor. Siz isterseniz bu tatlıdan iki çeşit de sunabilirsiniz. Tatlının yarısını baklava dilimi gibi keserek sade olarak, yarisinida resimdeki gibi yuvarlak kesip, kanardaki kırıntıları da kakaoyla karıştırarak iki renkli olarak sunabilirsiniz. Tatlı yapacağınız zaman bir gün önceden yaparsanız daha güzel oluyor. Herkese kolay gelsin diyorum. İKİ RENKLİ REVANİ Malzemeler; 250 gr erimiş tereyağı 1 su bardağı seker 3 yumurta 2 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için, 3,5 su bardağı seker 3,5 su bardağı su 1/4limon suyu Üzeri için; 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kasığı Hindistan cevizi Süslemek için Krem şanti Toplam süre: 40 dakika Hazırlanışı; Yumurtaları şekerle çırpın. Erimiş yağı ilave edin ve çırpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış orta boy bir tepsiye boşaltın ve ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Önceden kaynattığınız ilik şerbeti, fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbetini iyice çekince, bir kalıp veya bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkartın. Kenarlarında kalan tatlı parçalarını bir kâseye alın. İçine kakao ve Hindistan cevizi ekleyip İyice karıştırın. Bu kakaolu karışımı, yuvarlak tat | |
|
Etiketler |
gökkuşağı, revani |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Revani | Zen | Pastalar | 0 | 31 Ekim 2012 21:38 |
Bademli Revani | N999 | Pastalar | 0 | 12 Mayıs 2012 01:08 |
Hurmalı Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:22 |
Tarçınlı Yağsız Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:24 |