10 Kasım 2012, 23:09 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İrmik tatlısı kızartması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında döküp soğumaya bırakın. Kare dilimlere kesin. Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını önce mısır ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine frambuaz sosu gezdirip servis yapın. İrmik tatlısı kızartması artık hazır, afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
kızartması, tatlısı, İrmik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:09 |
İki Renkli İrmik Tatlısı | Sue | Tatlılar | 0 | 04 Temmuz 2012 17:53 |
İrmik Tatlısı Tarifi Resimli | AnqeL | Tatlılar | 0 | 29 Nisan 2012 16:23 |
Çilekli İrmik Tatlısı | N999 | Tatlılar | 0 | 25 Şubat 2012 02:32 |
Portakallı İrmik Tatlısı | Lady | Hamur İşleri | 0 | 17 Temmuz 2010 10:20 |