10 Kasım 2012, 23:07 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Lavanta dondurmalı karamelize elmalı tart Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Lavanta dondurması için; lavanta esansı, süt, krema, yumurta sarıları ve balı metal bir kapta 15 dakika çırpın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 2 saat bekletin. Buzluktan çıkarıp 20 dakika mikserle çırpın. Buzlukta 2 saat bekletin. Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Elmanın kabuğunu soyup ince dilimleyin. Badem ezmesini yoğurup 2 milim kalınlığında açın. Milföy hamurlarını ve badem ezmesini su bardağının ağız kısmıyla kesin. Milföylerin üzerine badem ezmelerini yerleştirin. Elma dilimlerini badem ezmesinin üzerine yelpaze şeklinde dizip şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı jölesi sürün. Servis tabağına alıp üzerine birer top lavantalı dondurma ekleyin. Dilediğiniz bir taze baharatla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
dondurmalı, elmalı, karamelize, lavanta, tart |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake | N999 | Pastalar | 0 | 01 Haziran 2012 16:00 |
Karamelize Muzlu ve Çikolatalı Tart | N999 | Pastalar | 0 | 26 Mart 2012 22:23 |
Elmalı Tart | Peri | Hamur İşleri | 10 | 08 Şubat 2011 23:53 |
Karamelize soğanlı ve dilli tost | Sır | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 10 Kasım 2010 18:27 |
Elmalı Tart | Dilara | Tatlılar | 0 | 01 Mayıs 2010 15:52 |