10 Kasım 2012, 23:00 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kremalı Yıldız Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Küçük bir tencerede bal, 75 gr şeker ve margarini kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışımın biraz soğumasını bekleyin, içine tarçın ve karanfili 3 çorba kaşığı su ile birlikte ekleyin. Yumurtayı sürekli çırparak karışıma ilave edin. Un, badem ve kakaoyu karışıma ekleyerek pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yıldız formundaki bir kek kalıbını yağlayın. File bademi içine serpin ve üzerine hamuru yayın. Keki fırının orta bölmesine yerleştirip 20-25 dakika kadar pişirin. Portakalı iyice yıkayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla kabuğundan büyük bir parça kesip çok ince şeritler halinde doğrayın. Kalan kabuğu rendeleyip suyunu sıkın. Kek piştikten sonra fırından alıp bir fırın ızgarasının üzerinden kalıptan çıkarın. Birkaç yerine kürdan batırıp üzerinde portakal suyunu gezdirin. Kekin soğumasını bekleyin. Labne peynirini kalan şeker ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Kalan portakal suyunu ısıtıp jelatini içinde eritin. Önceden bir kaşık peynirli karışımla karıştırın ardından tamamına katın. 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Krem şantiyi çırpıp kremaya katın. Kremayı yıldızın üzerine yayın. Servis yapmadan önce portakal şeritleri ve tarçınla süsleyin. | |
|
Etiketler |
kremalı, yıldız |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kremalı Un Çorbası | Dilara | Çorbalar | 5 | 07 Şubat 2012 21:46 |