10 Kasım 2012, 22:55 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bitlis lokması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Şerbet için, toz şeker ile suyu kaynatın. Limon tuzunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Bir kaba yumurta, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve unu aktarın. Bütün malzemeleri boza kıvamına gelinceye dek çırpın. Yağı derin bir kızartma tenceresine alıp iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurdan yemek kaşığı ile parçalar alıp yavaş yavaş yağa atın. Sık sık alt üst ederek lokmaların tüm yüzeylerinin kızarmasını sağlayın. Kızaran hamurları servis tabağına alın. Ilınmaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti derin bir kaseye dökerek, kızarmış ılık hamurları şerbete atın. İyice içtikten sonra servis yapın. Bitlis lokması artık hazır, afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
bitlis, lokması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bayram Lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:00 |
İzmir lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:04 |
İzmir lokması tarifi (Ege) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Haziran 2012 16:22 |
Ballı Sultan Lokması Tatlısı | Burce | Tatlılar | 0 | 26 Mayıs 2012 23:49 |
Yoğurtlu Bitlis Lokması | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:16 |