08 Kasım 2012, 22:15 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Mandalinalı Jöle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Jelatini soğuk suda yumuşatın. 6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın. Süzgeçten geçirip sos tenceresine aktarın. Isıtıp içine toz şekeri katın. Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin. Rom ile tatlandırın. Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun. Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın. Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün. Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin. Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın. Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün. Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz | |
|
Etiketler |
jöle, mandalinalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mandalinalı Muhallebi Tarifi | Sevda | Tatlılar | 4 | 25 Ekim 2012 02:57 |
Mandalinalı Tart | efLatun | Tatlılar | 0 | 08 Mayıs 2012 20:42 |
Mandalinalı Pasta. | Sevda | Pastalar | 0 | 23 Kasım 2010 14:47 |
Vişneli Jöle Tatlısı | Dilara | Tatlılar | 0 | 01 Mayıs 2010 15:43 |