08 Kasım 2012, 22:08 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Helva Dondurması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Betibör bisküviler toz haline gelene kadar rondodan geçirilir. Tavada margarin eritilir, bisküvilere eklenir, 1 kaşık şekerle beraber yoğrulur. Derin bir cam tepsiye bastıra bastıra, yerleştirilir. Helva, un haline gelene kadar rondodan geçirilir. İçine süt ve toz kremşanti eklenir iyice karıştırılır. Bisküvilerin üzerine dökülür iyice yayılır. Donması için yaklaşık 1 gün buzdolabında bekletilir. Servise yakın bir zamanda sosu hazırlanır. Frambuaz, rondodan geçirilir, tencereye konur. İçine nişasta ve toz şeker ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. Tatlı iyice donduktan sonra buzdolabından alınır. Üzerine frambuazlı sos dökülür ve ceviz içi serpilerek servis yapılır | |
|
Etiketler |
dondurması, helva |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ballı Portakal Dondurması | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:04 |
armut dondurması | KarakıZ | Tatlılar | 0 | 21 Ekim 2011 19:17 |
Elmalı İtalyan Dondurması | KarakıZ | Yemek Tarifleri | 0 | 21 Ekim 2011 18:42 |
Cath ve dondurması (: | archangel | Komik Loglar | 2 | 07 Eylül 2007 11:21 |