08 Kasım 2012, 22:07 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yemişli Ekmek Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Süt ve kremayı tencereye aktarın. Karıştırarak şekeri ilave edin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip vanilya ile birlikte karıştırın. Yağladığınız pişirme kabına (23-25 cm'lik) baget dilimlerin yarısını dizin. Cevizleri mutfak robotunda çekin. 2/3'ünü ekmeklerin üzerine serpin. Kalan ekmekleri üzerine dizip kalan cevizleri serpiştirin. Ekmek dilimlerinin üzerine yumurtalı karışımı dökün. 30 dakika bekletin. Karışımın içine iyice batmaları için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın. Ekmek dilimlerinin üzeri kuru görünüyorsa ve sıvıyı tamamen çekmemişse kalan süt ve kremayı dökün. Üzerine kuru üzüm serpin. Pişirme kabını içinde su bulunan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında pişirin. Üzerine iri kırılmış fındık serpin. Servis yapın | |
|
Etiketler |
ekmek, tatlısı, yemişli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vişneli ekmek tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:54 |
Pratik ekmek tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:52 |
Merengli ve çilekli ekmek tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:48 |
Harput ekmek tatlısı (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:21 |
Vişneli Ekmek Tatlısı | Lady | Tatlılar | 0 | 08 Nisan 2010 14:34 |