Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yemişli Ekmek Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 Su Bardağı Süt
400 Mililitre Krema
1 Su Bardağı Toz Şeker
3 Adet Yumurta
Yarım Portakal
1 Tatlı kaşığı Vanilya
12 Dilim Baget Ekmek
Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
Yarım Su Bardağı Kuru Üzüm
Yeteri kadar Fındık
Yapılışı:
Süt ve kremayı tencereye aktarın. Karıştırarak şekeri ilave edin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip vanilya ile birlikte karıştırın. Yağladığınız pişirme kabına (23-25 cm'lik) baget dilimlerin yarısını dizin. Cevizleri mutfak robotunda çekin. 2/3'ünü ekmeklerin üzerine serpin. Kalan ekmekleri üzerine dizip kalan cevizleri serpiştirin. Ekmek dilimlerinin üzerine yumurtalı karışımı dökün. 30 dakika bekletin. Karışımın içine iyice batmaları için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın. Ekmek dilimlerinin üzeri kuru görünüyorsa ve sıvıyı tamamen çekmemişse kalan süt ve kremayı dökün. Üzerine kuru üzüm serpin. Pişirme kabını içinde su bulunan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında pişirin. Üzerine iri kırılmış fındık serpin. Servis yapın