Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Un Helvası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
500 Gram Un
250 Gram Sıvıyağ
600 Gram Toz Şeker
50 Gram Fıstık İçi
Yarım Litre Süt
Yapılışı:
500 gr. un, 250 gr. yağ ile pembeleşinceye kadar kav rulur. Fıstık ilâve edilir. Fıstıklar da pembeleşinceye ka dar kavurmaya devam ettikten sonra ayrı bir kapta yarım litre süt, yarım litre su şekerle birlikte kaynatılır. Helvaya ilâve edilir. Karıştırılır. Üzerine kapak örtülerek 4-5 da kika bırakılır. Tekrar karıştırılır. Kevgirle kesilerek servis tabağına alınır.