08 Kasım 2012, 22:04 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Un Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: 500 gr. un, 250 gr. yağ ile pembeleşinceye kadar kav rulur. Fıstık ilâve edilir. Fıstıklar da pembeleşinceye ka dar kavurmaya devam ettikten sonra ayrı bir kapta yarım litre süt, yarım litre su şekerle birlikte kaynatılır. Helvaya ilâve edilir. Karıştırılır. Üzerine kapak örtülerek 4-5 da kika bırakılır. Tekrar karıştırılır. Kevgirle kesilerek servis tabağına alınır. | |
|
Etiketler |
helvası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sütlü Un Helvası | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:03 |
Dünür Helvası | Liaaa | Tatlılar | 0 | 10 Temmuz 2012 15:29 |
Cevizli Un Helvası | efLatun | Tatlılar | 21 | 08 Mayıs 2012 21:17 |
Süt helvası (bursa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 15:43 |